وی افزود: از نظر هیدرولوژیکی نوسانات منابع آب قابل بهره برداری در حوضه آبریز کرخه بسیار قابل توجه است؛ منابع آب ورودی به استان در طول دوره ثبت آمار، میانگین یک میلیارد تا ۱۵ میلیارد متر مکعب متغیر بوده است.

شهبازی با اشاره به اثر خشک سالی ها و نوسانات قابل توجه در این حوضه آبریز، خاطر نشان کرد: با افزایش انعطاف پذیری در بخش مصرف می توانیم‌ با شرایط سازگار شده و اثرات این خشکسالی در بخش کشاورزی را با افزایش بهره وری به حداقل برسانیم‌.

معاون مطالعات پایه و طرح های منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: خشکسالی در این حوضه از ۳ سال گذشته تا کنون استمرار داشته است.

شهبازی ادامه داد: در آذر ماه سال ۱۴۰۱ به منظور تامین آب کشت پاییزه کشاورزان، از حداکثر ذخایر ممکن سد کرخه و همچنین ظرفیتهای تامین آب از حوضه دز به منظور بهره برداری گرفته شد.

وی عنوان کرد: در سال آبی جاری که از‌ مهر ۱۴۰۱ آغاز شده است، مجموع ورودی های سد کرخه ۲ میلیارد و ۲۵۰‌میلیون متر مکعب بوده است که نشان دهنده این است که از‌ نظر هیدرولوژیکی همچنان در خشکسالی قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه ما همه ما باید در قبال این ذخایر محدود آبی در حوضه آبریز سد کرخه مسئول باشیم، خاطر نشان کرد: بحث عدالت تامین و توزیع آب در حوضه پایین دست سد کرخه برای همه ۶ شهرستان، ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، کشت های دائم، دام های سنگین و حق آبه تالاب هورالعظیم که ذینفعان‌ این حوضه هستند بسیار مهم است.