سد پرس،در این نشست دو روزه که به میزبانی برزیل به صورت برخط برگزار شد، نمایندگان کشورهای عضو گروه بریکس نظرات خود را در خصوص پیش نویس سند نقشه راه همکاریهای چند جانبه در حوزه انرژی در بازه زمانی ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰ ارائه کردند و از سوی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در شرکت های توانیر و ساتبا نیز پیشنهاداتی در خصوص موضوعات کارگروه های تخصصی بریکس همچنین استفاده از ظرفیت بانک توسعه بریکس (NDB) در کشورهای عضو ارائه شد.
در این نشست کشورهای عضو در خصوص سه کارگاه آموزشی برخط برنامهریزی شده در حوزههای مختلف انرژی نیز به تبادل نظر پراختند؛ تامین مالی گذار انرژی، پیشرفتهای فناورانه در انعطاف پذیری شبکههای برق و تجارب جهانی در کربنزدایی از بخشهای بالادستی نفت و گاز از موضوعات این نشستها خواهد بود که در نیمه اردیبهشت ماه برگزار میشود.
کشور برزیل نیز پیشنهاد خود مبنی بر تهیه دو گزارش بین المللی مشترک در خصوص دسترسی به انرژی و سوخت های نوین و پایدار در راستای گذار عادلانه و فراگیر انرژی را ارائه کرد که کشورها در خصوص محتوا و برنامه زمانبندی تهیه این گزارشات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در سال گذشته نیز که ریاست گروه بریکس بر عهده کشور روسیه بود برای اولین بار گزارشی تحت عنوان گذار عادلانه انرژی در کشورهای عضو تهیه شده بود که در آن توضیحاتی مبسوطی در خصوص وضعیت فعلی و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی از سوی ساتبا درج شده بود.
بریکس (BRICS) نام گروهی از کشورها به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور جهان، شامل چین، برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی است که در سال ۲۰۰۹ با هدف توسعه فرصتهای سرمایهگذاری مشترک و شکلدهی به اتحادهای ژئوپلتیک تشکیل شده است؛ اخیراً کشورهای ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی نیز به این اتحاد بین المللی پیوستهاند.
🌐[گزارش ” گذار عادلانه انرژی در کشورهای عضو بریکس” ](https://sanedi.org.za/wp-content/uploads/2024/12/BRICS-JET-Report-2024.pd
f)