تاریخ : پنج شنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 14 November , 2024
1

ضرورت انتقال تکنولوژی‌های روز دنیا در سیستم‌های قدرت

  • کد خبر : 6998
  • 26 فروردین 1402 - 15:54
ضرورت انتقال تکنولوژی‌های روز دنیا در سیستم‌های قدرت
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر گفت: باتوجه به استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در سیستم‌های قدرت، مهاجرت شرکت‌های سازنده تجهیزات به تکنولوژی‌های جدید و همینطور، نبود پشتیبانی از مدل‌های قدیمی با تکنولوژی پایینتر، ضرورت این انتقال تکنولوژی در کشور وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری سدها و نیروگاه های ایران (سدپرس)، محمد الله‌داد، در مراسم افتتاح فاز اول آزمایشگاه طرح کلان ملی سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پست‌های فشار قوی برق که با حضور مدیران ارشد وزارت نیرو، شرکت توانیر، شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سازمان صمت خراسان برگزار شد، اظهار کرد: درحال حاضر بیشتر موارد مرتبط با تکنولوژی‌های جدید، از خارج کشور تامین می‌شود که باتوجه به شرایط تحریم، تهیه، پشتیبانی و رفع ایراد این سیستم‌ها، دارای مشکلات عدیده‌ای است.

وی ادامه داد: تجهیزاتی مانند رله‌های حفاظتی، پیاده‌سازی به شکل‌های ارتباطی در سیستم حفاظت اتوماسیون، طراحی و اجرای نرم‌افزار سیستم اتوماسیون پست و نرم‌افزار سیستم اسکادای فوق توزیع، همگی در شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده، ولی تجهیزات سخت‌افزاری مانند server، سوئیچ، فیبرنوری، کامپیوتر‌های بدون فن، کماکان از خارج کشور تامین می‌شود.

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر تصریح کرد: باتوجه به استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا در سیستم‌های قدرت، مهاجرت شرکت‌های سازنده تجهیزات به تکنولوژی‌های جدید و همینطور، نبود پشتیبانی از مدل‌های قدیمی با تکنولوژی پایینتر، ضرورت این انتقال تکنولوژی در کشور نیز وجود دارد.

۹۵ درصد وسایل و تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید می‌شود

مصطفی رجبی مشهدی نیز پیرامون طرح کلان ملی «سیستم بومی اتوماسیون، کنترل و حفاظت پست‌های فشار قوی برق» گفت: در حال حاضر با وجود شرکت‌های دانش‌بنیان، ۹۵ درصد وسایل و تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید می‌شود و حلقه مفقوده ما بخش نرم‌افزار و سیستم‌های کنترل و حفاظت است.

وی افزود: امروز در این شرکت دانش‌بنیان شاهد یکی دیگر از افتخارات صنعت برق در حوزه نرم‌افزار و سیستم‌های کنترل و حفاظت پست‌های فشار قوی هستیم که با طراحی جدیدی رونمایی شده که می‌تواند در پست‌های جدید فشار قوی به کار گرفته شده و همینطور به پست‌های موجود نیز که از پشتیبانی خوبی برخوردار نیستند، کمک کند.

سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به مزایای این سیستم ادامه داد: هزینه‌ها در این سیستم جدید، در مقایسه با نمونه‌های غربی آن، تفاوت قابل توجهی پیدا می‌کند و تا یک‌سوم کاهش خواهد یافت و مزیت دیگر آن نیز، مسئله پشتیبانی است که مصرف‌کنندگان این سیستم که عمدتا برق منطقه‌ای‌ها هستند، می‌توانند مطمئن باشند که از خدمات پشتیبانی بسیار خوب و به‌روز این شرکت برخوردار هستند.

طرح‌های حوزه انتقال و توزیع در اولویت است

محمد مهدی نوربخش، مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو با بیان این مطلب که ثمره طرح‌های پیشران در آینده خودش را نشان می‌دهد، گفت: ۱۲ طرح، که بحث‌های مربوط به حوزه انتقال و توزیع یکی از موضوعات عمده آن است، در اولویت قرار دارد.

وی با اشاره به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه انتقال و توزیع که دارای عملکرد و طرح‌های خوبی هستند، اظهار کرد: امیدوارم درخصوص پروژه و طرح جدید، کمکی بشود که منتج به جهشی در این حوزه شده و این طرح خوب را با اجرای پایلوت‌هایی در سطح کشور، اشاعه داده و با بازارسازی مناسب در داخل و خارج از کشور، نفوذ این محصولات را در کشور‌های منطقه داشته باشیم.

لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=6998

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x