سدپرس : عبدالطیف عباسی نژاد معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: در سال آبی جاری از اول مهر تا ۱۰ آذرماه در مجموع چهار میلیون مترمکعب آبگیری توسط سدهای استان بوشهر انجام شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال آبی گذشته ۵۷ میلیون مترمکعب آبگیری توسط این سدها انجام شده بود.
وی بیان کرد: ظرفیت سد رئیسعلی دلواری استان بوشهر ۶۹۵ میلیون مترمکعب است که در زمان حاضر تنها ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب پشت آن ذخیره و حدود ۶۰ درصد از ظرفیت آن خالی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای بوشهر گفت: براساس بررسیهای انجام شده با توجه به میزان آب ذخیره شده در پشت سد رئیسعلی دلواری، استان بوشهر در ادامه سال آبی جاری به ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی و زیست محیطی نیاز دارد.
وی یادآور شد: از این میزان آب ۱۵۰ میلیون مترمکعب برای مصرف در بخش کشاورزی و ۳۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب نیز متناسب با آب ذخیره سازی شده در پشت سد در بخش زیست محیطی باید به مصرف برسد.
عباسی نژاد اضافه کرد: سد رئیسعلی دلواری از مهر تا اسفند ماه سال گذشته ۲۶۰ میلیون مترمکعب و امسال به واسطه کاهش بارشها تاکنون تنها چهار میلیون مترمکعب آبگیری داشته است که با توجه به پیش بینیها مبنی بر کاهش میزان بارشها در زمستان پیش رو در صورت آبگیری نشدن سد پیش بینی میشود سال آینده امکان رها سازی آب بسیار سخت انجام شود زیرا آبی پشت سد نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: میانگین بارندگی استان بوشهر در سال آبی جاری حدود ۱۵ میلیمتر بوده که نسبت به میران بارش متوسط دراز مدت به میزان ۵۳ درصد کاهش داشته است، همچنین بیشتر بارشهای استان بوشهر در این مدت در بخشهای شمالی و ساحلی استان و یا روی خلیج فارس بوده که امکان ذخیره سازی نداشته و بارشها بدون استفاده راهی دریا شده است.
عباسی نژاد تاکید کرد: در این شرایط سخت خشکسالی و با توجه به نامناسب و ضعیف بودن ذخیره سد، مردم باید در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی کنند تا بتوانیم تابستان را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: در زمان حاضر به دلیل ادامه دار بودن خشکسالیها و برداشت بی رویه از منابع آب استان بوشهر با کسری منابع آب زیر زمینی، هجوم آب شور در مناطق ساحلی و پدیده فرونشست روبرو است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: اگر در این شرایط الگوی کشت، تغییر شیوه آبیاری و کاهش میزان سطح زیر کشت صورت نگیرد با توجه به خشکسالیها با مشکل روبرو خواهیم شد و انتظار میرود با مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و حمایت و همکاری سازمانهای ذیربط بتوانیم منابع آب محدود موجود را مدیریت کنیم.