وزیر نیرو به کارگروه ملی ستاد احیای زایندهرود اشاره کرد و گفت: این کارگروه در سطح عالی دولت تشکیل میشود و بلافاصله بعد از برگشت به تهران و ارائه گزارش به دولت، این کارگروه را احیا میکنیم و جلسات مختلفی با دستگاههای دیگر خواهیم داشت.
به گزارش سدپرس از اصفهان، علیاکبر محرابیان شب گذشته در جلسه سازگاری با کمآبی در استان اصفهان با اشاره به بازدید میدانی خود از مناطق مختلف استان اظهار داشت: بسیار متاسفیم که مردم تمدن ساز و قهرمان استان اصفهان امروز به خاطر بیآبی باید چنین شرایطی را تحمل کنند و خود را مسئول رفع این مشکلات میدانم.
وی با تاکید بر اینکه نخستین عهد و پیمان ما این است که با مردم صادقانه صحبت کنیم، افزود: نباید قول یا وعدههایی به مردم بدهیم که چندسال دیگر شرم حضور در جمع مردم را داشته باشیم.
وی با اذعان بر اینکه مشکلاتی در اصفهان داریم اما این مشکلات امروز و دیروز نیست، گفت: مشکلات امروز مشکلات چند دهه بیبرنامگی و بارگذاریهای بیجا بر روی آب اصفهان بوده است، اما با بکارگیری همه ظرفیتهای قانونی میتوانیم کار را بر روی ریل صحیحی قرار دهیم تا مشکلات به مروز حل شود.
وزیر نیرو مشکل امروز آب اصفهان را بارگذاریهای بیجا در بخشهای مختلف دانست و افزود: این بارگذاریها بلندپروازانه و رویایی بوده است. اولین کاری که باید بکنیم تعادل بخشی میان منابع و مصارف است، نه به این معنا که کسی سفره اش را جمع کند، بلکه باید روشهای خود را اصلاح کنیم.
وی بر اصلاح تخصیص ها تاکید و اظهار کرد: برای صنعت استفاده از پساب بسیار پایدارتر و مطمئن تر از آبی است که ممکن است باشد یا نباشد. همچنین اصلاح مصرف آب در بخش کشاورزی نیز باید در دستور کار قرار گیرد تا با آب کمتر، محصول بیشتر و باکیفیت تر تولید کنیم.
وی با تأکید بر اینکه با اصلاح تخصیص ها بسیاری از مشکلات حل میشود، عنوان کرد: این حوضه میطلبد یکی از معاونان خود را به عنوان معین انتخاب کنم تا بر آب از مبدأ تا مقصد نظارت کند و حتما فردی بسیار متخصص و امین را انتخاب خواهم کرد.
محرابیان با اعلام اینکه پای اجرای عدالت در موضوع آب ایستاده ام، چون وظیفه شرعی، قانونی و انقلابی خود را در این مهم میبینم، گفت: بسیاری از مشکلات امروز ناشی از بی قانونی است، درحالی که اگر قانون به نحو مطلوب اجرا شود، حتی اگر قانون اشتباهی داشته باشد، بهتر از بی قانونی است. متاسفانه در بسیاری از موارد قانون اجرا نشده و این موضوع خاص زاینده رود و اصفهان نیست، بلکه در خیلی از مناطق اتفاق افتاده اما باید به قانون برگردیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه اگر تخلفی اتفاق افتاده باید اصلاح کنیم، تصریح کرد: کسی که از تخلف منفعتی برده امروز ناراحت می شود و ممکن است داد او بلند شود، اما قرار نیست با سر و صدای دیگران حق و قانون را نادیده بگیریم.
وی به کارگروه ملی ستاد احیای زایندهرود اشاره و اعلام کرد: این کارگروه در سطح عالی دولت تشکیل میشود و بلافاصله بعد از برگشت به تهران و ارائه گزارش به دولت، این کارگروه را احیا میکنیم و جلسات مختلفی با دستگاههای دیگر خواهیم داشت.
محرابیان به مصوبات سنوات گذشته نیز اشاره و اظهار کرد: این مصوبات را دوباره بازنگری و عدم اجرای آنها را بررسی خواهیم کرد تا موانع اجرایی برطرف شود.
وی پیرامون ساماندهی رودخانه زایندهرود نیز گفت: کار گذشتگان را ضایع نمیکنم، کار زیاد انجام شده اما در عین حال اشتباهاتی نیز صورت گرفته است. کار مهمی که باید انجام شود ساماندهی رودخانه به عنوان حفظ بستر آب است که ساز و کار عملیاتی میخواهد.
محرابیان بر استفاده از ظرفیت مردم در ساماندهی رودخانه تأکید کرد و گفت: ساماندهی رودخانه بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
وزیر نیرو با ارایه راهکاری برای حمایت از کشاورزان و کمک به معیشت ایشان در کنار پیگیری مسائل کشاورزی گفت: کشت گلخانه ای و استفاده از انرژیهای جایگزین در منطقه شرق اصفهان پتانسیل بالایی دارد و اعتبار خاصی در این مورد خواهیم داشت تا با کمترین میزان آورده سرمایهگذاران یعنی کشاورزان، بتوانید به عنوان یک درآمد پایدار از آن بهره ببرید، البته این کار به معنای جایگزینی با کشاورزی نیست، اما بکارگیری این روش باعث ایجاد درآمد مطمئن خواهد شد.
نمایندگان کشاورزان اصفهان نیز در این جلسه بر احیای رودخانه زاینده رود تاکید کرده و خواستار تخصیص حقابههای خود شدند.