به گزارش سدپرس؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، “محمد ضروری” در تشریح این موضوع با بیان اینکه اولویت استان همدان پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان است، اظهار کرد: پروژهای که از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی است، در سال ۱۳۸۳ مصوب و مطالعات آن تا سال ۱۳۸۶ به طول کشیده و عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۳۸۶ آغاز شد اما به دلیل مشکلات و مسائل مالیای که وجود داشته تاکنون به نتیجه نرسیده است و پس از تشکیل دولت سیزدهم، بحث تامین آب کشور در اولویت قرار گرفت.
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان به بازدید وزیر نیرو از پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان اشاره کرد و گفت: وزیر نیرو طی این بازدید دستور داد که با توجه به وضعیت خشکسالی که امسال شاهد آن هستیم، این پروژه پیگیری و انشاءالله برای تابستان، مردم شهر همدان بتوانند از آب سد تالوار برای شرب استفاده کنند.
ضروری با اشاره به دیدار با وزیر نیرو، از قول مساعد وی برای تامین اعتبار در این زمینه خبر داد و گفت: بر اساس دیدارها، بررسیهای کارشناسی، تخصصی و پیگیریها مستمراً دنبال شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کارگاه و پروژه آبرسانی به همدان در قالب طرح اضطراری آبرسانی از تالوار به همدان فعال است، گفت: امیدواریم که برنامه زمانبندی این پروژه به نحوی باشد که برای تابستان بتوانیم پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان را به نقطه مطلوبی برسانیم.
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان با تاکید بر اینکه هماکنون پیشرفت فیزیکی این طرح ۶۴ درصد است، ادامه داد: اعتبار هزینه شده برای این پروژه تا پایان سال ۱۳۹۹ برابر ۳۰۲ میلیارد تومان، اعتبار مصوب آن برای سال جاری برابر ۷۸ میلیارد تومان و اعتبار تخصیصی آن برابر ۶۴ میلیارد تومان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در نتیجه پیگیریهای به عمل آمده، ۳۰۰ میلیارد تومان از سوی قرارگاه خاتمالانبیا به پروژه انتقال آب از سد تالوار به همدان اختصاص یافت، عنوان کرد: در مجموع، این طرح نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
ضروری با اشاره به اینکه پس از سفر وزیر نیرو به استان همدان در تاریخ ۲۷ مهرماه و حجم تخصیص ابلاغی جدید، طرح مورد بازنگری قرار گرفت تا بتوانیم در فاز اول ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه آب شرب به شهر همدان را از سد تالوار تامین کنیم، افزود: مطابق مصوبات قبلی احجام طرح شامل خط انتقال فولادی بهطول ۱۴۰ کیلومتر در ۴ قطعه اجرایی، جاده دسترسی بهطول ۱۴۰ کیلومتر، ۳ ایستگاه پمپاژ، سازه پیش تصفیه در محل ایستگاه شماره یک، ۷ باب مخزن بتنی ذخیره و تعدیل فشار به حجم مجموعاً ۱۵۰ هزار مترمکعب و تصفیهخانه آب شرب با دبی ۳۷۰۰ لیتر در ثانیه به تصویب رسیده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه دبی طراحی مشاور برای تامین آب در شرایط اضطراری و فاز اول معادل ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه است، تصریح کرد: یکی از مولفههای اصلی این طرح، خط انتقال لوله فولادی به طول ۱۴۰ کیلومتر بوده که از این میزان تاکنون ۱۲۲ کیلومتر آن انجام شده و ۱۸ کیلومتر آن باقی مانده است.
ضروری تصریح کرد: در طرح اضطراری فاز اول با دبی طراحی ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه، قرار شد حفاری و لوله گذاری در ۱۰ کیلومتر باقیمانده ابتدای مسیر (از سمت سد تالوار) انجام شود.
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه ظرفیت فاز اول (مدول اول تصفیهخانه) این طرح بایستی بر اساس ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه پیش رود، خاطرنشان کرد: قرار شد تا لولههای فولادی با قطر ۱۲۰۰ میلیمتر در این زمینه کار شود.
وی به آزادسازی ۱۳۰ کیلومتری در طول مسیر و راه دسترسی اشاره کرد و گفت: حجم فعلی سد اکباتان برابر دو میلیون ۷۰ هزار مترمکعب و ورودی سد اکباتان همدان برابر ۵۷۸ لیتر در ثانیه و خروجی آن برای شرب شهر همدان برابر ۶۲۰ لیتر در ثانیه است یعنی به نوعی حجم فعلی سد اکباتان و آبشینه در حال حاضر برابر ۶ درصد است.
این مسئول ادامه داد: با توجه به این شرایط و اینکه وضعیت بارش در استان همدان در حال حاضر نسبت به سال گذشته در حدود ۲۲ و نسبت به بلندمدت حدود ۲۳ درصد کاهش داشته، این وضعیت زنگ هشدار وضعیت آبی ما در استان همدان را به صدا درآورده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان خبر داد:
پیشرفت ۶۴ درصدی طرح اضطراری آبرسانی از سد تالوار به همدان/ تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه
سرپرست شرکت آب منطقهای همدان از پیشرفت 64 درصدی طرح اضطراری آبرسانی از سد تالوار به همدان و تخصیص 300 میلیارد تومان به این پروژه خبر داد.
لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=2031
- ارسال توسط : مهندس بهداروند
- 1141 بازدید
- بدون دیدگاه