تاریخ : پنج شنبه, ۳ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 24 October , 2024
1
مديركل دفتر تحقيقات و توسعه فناوري توانير خبر داد:

صنعت برق از ایده های نوآورانه حمایت می کند

  • کد خبر : 9637
  • 01 شهریور 1402 - 9:30
صنعت برق از ایده های نوآورانه حمایت می کند
مديركل دفتر تحقيقات و توسعه فناوري شركت توانير گفت: صنعت برق از ايده هاي نوآورانه حمايت كامل مي كند.

به گزارش سدپرس : مسعود تقوایی در نشست «تبیین نیازهای فناورانه » گفت: شرکت توانیر از یک طرف حمایت از شرکت های دانش بنیان و از طرف دیگر ایجاد ارتباط این شرکت ها با معاونت های تخصصی را انجام می دهد. در مرحله بعد نیازهای دوطرف رد و بدل شده و در نهایت ایده ای حاصل می شود که قابل استفاده در صنعت برق باشد.

مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر در ادامه توضیح داد: این ایده ها نیازمند حمایت هایی است، از جمله آن می توان به حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان اشاره کرد. ما می توانیم حمایت های مالی را از طریق صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی یا صندوق پژوهش و نوآوری نیرو در اختیار آن ها قرار دهیم.
وی  ادامه داد: در چند سال گذشته آیین نامه و قوانین بالا دستی بسیار خوبی در این باره ابلاغ شده از جمله می توان به قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون حمایت از محصولات دانش بنیان، قانون حمایت از توان حداکثری از محصولات داخلی اشاره کرد، در واقع تمام قوانینی که شرکت های دانش بنیان برای حضور در صنعت برق نیاز دارند، تامین شده است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر اظهار داشت: علاوه بر آن سال گذشته آیین نامه حمایت از دانش بنیان ها از سوی معاون اول رییس جمهوری به وزارت نیرو ابلاغ شد. بر اساس این آیین نامه حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان در اختیار صندوق ها به منظور حمایت های از شرکت های دانش بنیان قرار گرفته است.
تقوایی ادامه داد: شرکت توانیر حمایت های خاصی را برای ایده های مورد نیاز خود که توسط شرکت های دانش بنیان شکل می گیرد در نظر گرفته، به طوری که در حال حاضر شرکت دانش بنیانی وجود ندارد که ایده ای مورد نیاز شرکت توانیر داشته و در این زمینه به مشکل مالی برای اجرایی کردن آن برخورد کرده باشد.
وی با بیان این که حلقه مفقوده ای بین ارائه ایده شرکت های دانش بنیان تا پذیرش آن به وسیله شرکت توانیر وجود دارد، توضیح داد: این حلقه مفقوده، مقوله استاندارد و کیفیت است و به عبارت دیگر شرکت های دانش بنیانی که می خواهند محصولی را ارائه دهند حتما باید گواهی نامه مطابق با استانداردهای فوری را اخذ کنند. این مرحله برای شرکت های دانش بنیان سخت است. این شرکت های بعد از عبور از همه مراحل، نمی توانند همه آزمایش ها را بگذرانند چراکه بعضی از آزمایشها در داخل کشور قابل اجرا نیست.
مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر گفت: به عنوان مثال آزمایش اتصال کوتاه  در داخل کشور وجود ندارد و شرکت های دانش بنیان باید این آزمایش در خارج از کشور انجام دهند، در حالی که اگر قرار باشد محصول شرکت دانش بنیانی در صنعت برق مورد استفاده قرار گیرد، باید طبق مجوز لازم و دستورالعمل های لازم همه آزمایش ها را گذرانده باشد.
وی در ادامه افزود: برای حمایت از این شر کت ها، آزمایشگاه صنایع انرژی IP در نظر گرفته شده است. به این آزمایشگاه مجوز داده شده که وقتی شرکت های دانش بنیان بخواهند محصولی را آزمایش کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تا مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار و کمک هزینه پژوهشی (گرنت) در اختیار آنها قرار دهد، اما انجام بعضی از این آزمایش ها در خارج از کشور، مستلزم صرف هزینه های به مراتب بسیار بیشتری است که تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان نمی توانند به لحاظ مالی این آزمایش ها را خارج از کشور انجام دهند.
تقوایی در پایان گفت: در این زمینه صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق پژوهش و نوآوری نیرو این قابلیت را دارد تا حمایت های مالی برای انجام آزمایش های خارج از کشور در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دهد.
بنا براین گزارش، نشست «تبیین نیازهای فناورانه » با حضور سیدمسعود تقوایی مدیرکل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر، هادی مدقق مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان شرکت برق حرارتی، مهرداد صمدی معاون دفتر مهندسی شبکه شرکت توانیر در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=9637

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x