تاریخ : شنبه, ۲۴ شهریور , ۱۴۰۳ Saturday, 14 September , 2024
2

جایگزینی واحدهای قدیمی نیروگاه دورود با توربین‌های ملی/ کاهش مصرف سوخت با بهینه‌سازی و ارتقای واحدهای نیروگاهی

  • کد خبر : 1837
  • 19 بهمن 1400 - 13:33
جایگزینی واحدهای قدیمی نیروگاه دورود با توربین‌های ملی/ کاهش مصرف سوخت با بهینه‌سازی و ارتقای واحدهای نیروگاهی
مجری طرح‌های نیروگاهی شرکت برق حرارتی از برنامه این شرکت برای جایگزینی واحدهای فرسوده نیروگاه درود با استفاده از توربین تولید ملی مپنا MGT۴۰ خبر داد.

فرشید حدادی در جریان بازدید از سایت نیروگاه دورود با اشاره به سیاست راهبردی شرکت برق حرارتی مبنی بر جایگزینی واحدهای فرسوده راندمان پایین با واحدهای جدید راندمان بالاتر، افزود: برای بهبود وضعیت اقتصادی واحدهای تولید برق و توجیه پذیر کردن آن‌ها از یک سو و رونق کار و گردش سرمایه، ایجاد تحول اجتماعی، اقتصادی، صنعتی در مناطق کمتر برخوردار کشور از سوی دیگر، شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی احداث یک واحد نیروگاهی به ظرفیت ۴۱ مگاوات در نیروگاه موجود دورود استان لرستان را در دست اجرا دارد.

وی ادامه داد: نیروگاه گازی دورود شامل سه واحد ۳۰ مگاواتی مدل Type ۹-TCZ ساخت BBC به ظرفیت نامی ۹۰ مگاوات است که به دلیل فرسوده بودن و عمر بالای تجهیزات، راندمان واحدهای فعلی بسیار پایین و در حدود ۲۰ درصد است.

مجری طرح‌های نیروگاهی شرکت برق حرارتی تاکید کرد: این مسئله در حالی است که در بسیاری از اسناد بالادستی کشور نظیر برنامه‌های پنج ساله توسعه و سند اصلاح الگوی مصرف بر روی موضوع بهینه‌سازی و ارتقای بازدهی واحدهای نیروگاهی تاکید شده است.

حدادی افزود: انجام نشدن تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور در بخش ارتقای بازدهی نیروگاه‌های کشور سبب شده تا از سال ۱۳۹۸ با ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی مواجه شویم. با توجه به اهمیت استراتژیک سوخت گاز طبیعی و امکان صادرات آن توصیه می‌شود واحدهای فرسوده فعلی با واحدهای جدید که راندمان بالاتری دارند و نصب آنها کاهش سوخت مصرفی به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی را به دنبال دارد در دستور کار قرار بگیرد.

مجری طرح‌های نیروگاهی شرکت برق حرارتی اضافه کرد: این طرح ملی با توجه به جغرافیا، منابع استان و مزیت‌های نسبی منطقه، پیشروی استان لرستان و خصوصا شهرستان دورود در مسیر توسعه پایدار و رشد متوازن تسهیل می‌کند.

حدادی یادآور شد: در حال حاضر مشترکان برق در استان بالغ بر ۷۰۰ هزار مشترک با مصرف ۸۴۰ مگاوات هستند. برق مورد نیاز این مشترکان به وسیله نیروگاه برق‌آبی رودبار (با ظرفیت ۴۵۰ مگاوات)، نیروگاه گازی خرم‌آباد (با ظرفیت ۳۲۴ مگاوات) و نیروگاه گازی دورود (با ظرفیت ۵۰ مگاوات) تامین می‌شود. همچنین هفت نیروگاه تولید پراکنده که حداکثر ظرفیت تولید برق آنها ۴۸مگاوات است در شهرک‌های صنعتی استان فعال و در حال تولید برق هستند.

احداث واحدهای نیروگاهی جدید برای افزایش پایداری شبکه برق دورود

وی خاطرنشان کرد: به لحاظ اسمی میزان تولید برق استان با مصرف آن تقریبا برابر است که با وجود تنش‌های آبی سال‌های اخیر تکیه بر تولید نیروگاه برقابی رودبار چندان مطمئن نمی‌باشد. لذا برای پایداری شبکه برق در سطح استان لرستان و نیز تقویت شاخص‌های پدافند، احداث واحدهای جدید اجتناب‌ناپذیر است.

مجری طرح‌های نیروگاهی شرکت برق حرارتی ادامه داد: شهرستان دورود دارای ۶۵ هزار مشترک با بار پیک ۷۹ مگاوات و مصرف سالیانه ۳۸۰ هزار مگاوات ساعت است. چنانچه واحد مقیاس متوسط MGT۴۰ به ظرفیت نامی۴۱ مگاوات در این شهرستان راه‌اندازی شود حدود ۵۳ درصد پیک‌بار شبکه و مصرف بالغ بر ۷۲ درصد مصرف انرژی سالیانه شهرستان را تامین می‌کند.

حدادی تاکید کرد: این نیروگاه گازی در صورت احداث بالغ بر ۲۷۵ هزار مگاوات ساعت انرژی را سالانه وارد شبکه برق استان خواهد کرد که با وارد شدن این نیروگاه به شبکه برق استان، علاوه بر تامین برق پایدار در بحث پدافند غیرعامل و تامین برق مناطق حیاتی، حساس و مهم در مواقع اضطرار مشکل خاصی وجود نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: با توجه به خاموشی‌های مکرر طی سال‌های جاری در شهرک‌های صنعتی دورود، خسارات میلیاردی به واحدهای صنعتی وارد شده است که با راه‌اندازی این واحد جدید نیروگاه گازی دورود، این مشکل تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

مجری طرح‌های نیروگاهی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه در احداث این واحدها از توربین تولید ملی مپناMGT۴۰  استفاده خواهد شد، گفت: مشــخصه اصلــی این توربین گاز قابلیــت در دســترس بــودن، اطمینــان و انعطاف پذیــری بــالا است.

حدادی با اشاره به مزایای اجرای این طرح، افزود: نیروگاه دورود یکی از قدیمی‌ترین نیروگاه‌های کشور و واحدهای آن بالغ بر ۵۰ سال کامل در شبکه خدمت کرده‌اند و تولید آن با دو خط انتقال مهم برق با سطح ولتاژ ۶۳ کیلوولت مستقیم تحویل شبکه فوق توزیع می‌شود تا با حداقل افت تحویل مصرف کننده شود. ضمن اینکه یک خط تغذیه گاز تامین کننده سوخت دارد که امکان افزایش دبی ورودی را دارد و از همه مهم‌تر دارای پرسنلی متخصص و متعهد است که امسال توانسته اند با تلاش خود دو واحد را به مدت هشت ماه بدون خروج در مدار تولید نگه دارند.

وی ادامه داد: چنانچه مشکل تامین فشار گاز توسط گاز استان مرتفع و واحد سوم بازنشسته و یک واحد جدید جایگزین گردد، مطمئنا این نیروگاه می‌تواند بدون نیاز به توسعه پست، همچنان به تولید پایدار منتها با راندمان بالاتر و آلودگی کمتر به راه خود ادامه دهد و در یک بازه زمانی ۱۸ ماهه بالغ بر ۴۰۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد و پس از احداث برای ۱۵ نفر نیروی متخصص بصورت مستقیم اشتغالزایی ایجاد کند. ضمن اینکه برای سرمایه‌گذاری در صنعت و کشاورزی شهرستان امیدبخش بوده و پایانی برای تعطیلی واحدهای شهرک صنعتی بدلیل قطعی مکرر برق خواهد بود

لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=1837

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x