به گزارش سدپرس، عباس کریمی*: توسعه در هر کشوری تابعی از منابع خدادادی، موقعیت جغرافیایی، معادن، زیرساختها، فرهنگ، تلاش، کار و برنامههای توسعهای است.
با توجه به رشد نامتوازن مصرف انرژی در ایران و بالا بودن سرانه مصرف انرژی کشور و در بخشهای مختلف لزوم تدوین راهکار اصلاحی برای این بخشها اجتنابناپذیر است.
در زمینه مصرف برق در ایران با توجه به افزایش میانگین ۵ تا ۷ درصد مصرف سالیانه و ناترازی وضعیت تولید و مصرف سرمایهگذاری در بخش تولید باید مدیریت مصرف، بهینهسازی نیروگاهها و خطوط انتقال و شبکه توزیع جزو اولویتهای برنامهریزی در کشور باشد.
توجه به اقتصاد برق در برنامههای توسعهای کشور جزئی از الزامات اجتنابناپذیر توسعه است که در حال حاضر هیچگونه توجیه اقتصادی در تولید برق یا سرمایهگذاری جدید با توجه به بهای تمام شده تولید برق و نرخ فروش آن وجود ندارد. بنابراین برای تشویق سرمایهگذران باید نرخ خرید برق اصلاح شود.
با توجه به رشد سریع تکنولوژیهای جدید در حوزه حمل و نقل احتمالا در سالهای آینده خودروهای برقی به مرور زمان جایگزین خودروهای با سوخت فسیلی خواهند شد.
بنابراین رشد مصرف احتمالا بیش از نرخ فعلی خواهد بود که لزوم توسعه نیروگاههای با راندمان بالا و همچنین انرژیهای تجدیدپذیر باید مدنظر باشد.
سرمایهگذاری در بخش منابع انسانی و مدیریتی شرکتهایی که در تولید برق فعال هستند و لزوم هوشمندسازی ساختمانها در مصرف انرژی و همچنین گسترش فرهنگ جامعه در زمینه مدیریت مصرف بهینه انرژی میتواند در این موارد بسیار موثر باشد.
*مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان