تاریخ : دوشنبه, ۱۰ مهر , ۱۴۰۲ Monday, 2 October , 2023
0

اعلام پروژه‌های پیشران شبکه انتقال فوق توزیع و توزیع

  • کد خبر : 4740
  • 28 آذر 1401 - 14:06
اعلام پروژه‌های پیشران شبکه انتقال فوق توزیع و توزیع
مدیرکل تحقیقات و توسعه فناوری توانیر گفت: این شرکت در نظر دارد پروژه‌های پیشران بخش شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق را در جشنواره پژوهش و فناوری اعلام و به اطلاع شرکت‌های دانش بنیان برساند.

به گزارش سدپرس، مسعود تقوایی با اعلام این خبر بیان کرد: این پروژه‌ها که به عنوان الویت‌های تحقیقاتی صنعت برق محسوب می‌شود، مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

وی افزود: ماده ۱۲ آیین نامه حمایت از تولید، دانش بنیان و فناور و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق، محور‌های اصلی برای اجرای طرح‌های پیشران توسط وزارت نیرو مشخص شده است.

تقوایی ادامه داد: براساس این آیین نامه، وزارت مکلف است طرح‌های پیشران در حوزه‌های توسعه بهینه سازی آب، برق و ارتقای شاخص‌های زیست محیطی در صنایع، کشاورزی و ساختمان، ارتقای بهره وری در تولید، انتقال و توزیع آب و برق، افزایش امنیت و تاب آوری صنعت آب و برق، بومی سازی و خودکفایی و توسعه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت آب و برق را اجرا کند.

مدیرکل تحقیقات و توسعه فناوری توانیر گفت: هوشمندسازی سنجش داده‌های صنعت آب و برق و داده کاوی آمار و اطلاعات مبتنی بر هوش مصنوعی و توسعه سامانه‌های بومی پایش و مدیریت مصرف آب و برق، استحصال آب‌های ژرف، جوی و نامتعارف، بازیافت پساب و توسعه آب شیرین کن‌های مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر، کاهش تلفات تولید، انتقال و توزیع در صنعت آب و برق، انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره ارزش آن و ذخیره سازی انرژی در مقیاس‌های بزرگ و کوچک از دیگر مواردی است که در این آیین نامه به آن اشاره شد.

تقوایی افزود: اجرا و توسعه تبادلات انرژی با کشور‌های همسایه و توسعه صادرات کالا و خدمات مرتبط با صنعت آب و برق، بومی سازی و تکمیل حلقه‌های مفقود زنجیره ارزش انرژی تجدیدپذیر و فناوری‌های مربوط به تابلو (پنل) خورشیدی با ساز و کار خرید تضمینی و هوشمندسازی صنعت آب و برق نیز در این آیین نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

وی گفت: با استناد به این آیین نامه، صنعت برق پروژه‌های پیشران بخش شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق را با هدف ارتقای بهره وری در تولید، توزیع و انتقال برق وافزایش امنیت، تا بآوری، بومی سازی و خودکفایی در صنعت برق را تدوین کرده است.

مدیرکل تحقیقات و توسعه فناوری توانیر بیان کرد: سوئیچ گیر GIS ۲۳۰ کیلوولت، برج‌های اضطراری آلومینیومی، ساخت پوشش RTV در شبکه برق که باعث ایجاد نوعی عایق و جلوگیری از خاموشی در مناطق دارای آلودگی توام با رطوبت می‌شود و طراحی و تولید مقره‌های اتکایی هیبریدی (سیلیکون- سرامیک که دارای خاصیت همزمان مقره‌های سرامیکی و سیلیکونی است) از جمله پروژه‌های پیشران برق محسوب می‌شود.

تقوایی اضافه کرد: برج‌های بتنی در شبکه انتقال و فوق توزیع، طراحی و ساخت پهپاد عمود پرواز به همراه پردازش اطلاعات در مرکز کنترل زمینی، تهیه اطلس آلودگی ریزگرد‌ها در مناطق با اقلیم خاص ایران، کنتور گرد فهام ۲ با قابلیت قطع و وصل بار، تولید تجهیزات ویژه کار در خط گرم (شبکه برقدار) و تولید تجهیزات مدیریت اصولی و محیط زیستی گاز SF۶ از دیگر پروژه‌های پیشران بخش شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق برق کشور به شمار می‌رود.

مدیرکل تحقیقات و توسعه فناوری توانیر یادآور شد: این پروژه‌ها در جشنواره پژوهش و فناوری اعلام رسمی خواهد شد و از آن پس شرکت‌های دانش بنیان و فعالان صنعت برق می‌توانند برای اجرای طرح‌های مذکور به دفتر تحقیقات توانیر مراجعه کنند.

لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=4740

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.