به گزارش پایگاه خبری سد ها و نیروگاه های (سد پرس)، بر اساس این گزارش که بخشی از آن در روزنامه «گاردین» منتشر شد، دادههای موسسه منابع جهانی نشان میدهد که ۲۵ کشور جهان با یک چهارم جمعیت جهانی به طور منظم سالانه ۸۰ درصد از منابع آب خود را استفاده میکنند.
بر اساس آمار و ارقام موجود در حال حاضر نیمی از جمعیت جهان حداقل یک ماه از سال در تنش آبی شدید قرار دارند و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۵ این میزان به ۶۰ درصد افزایش یابد.
در این گزارش ضمن اشاره به اینکه میزان تقاضا در جهان برای آب از سال ۱۹۶۰ تاکنون بیش از ۲ برابر شده است، بیان شد که تا سال ۲۰۲۵ یک میلیارد نفر دیگر از جمعیت جهان مجبور میشوند در تنش آبی شدید زندگی خود را ادامه دهند، وضعیتی که اگر با اقدامات محدود کننده افزایش دمای جهان تا سال ۲۱۰۰ بین ۱.۳ تا ۲.۴ درجه سانتی گراد همراه نشود، با شرایط بدتری نیز رو به رو خواهد شد.
موسسه جهانی آب در همین رابطه با پیشبینی اینکه تا سال ۲۰۲۵ میزان تقاضا برای آب تا ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت، اشاره کرد که در این بین ۲۵ کشور در سالهای آینده با شدیدترین تنشهای آبی رو به رو میشوند.
از جمله این کشورها میتوان به ایران، عراق، سوریه، آفریقای جنوبی، هند، مصر، لیبی، تونس، عربستان سعودی شیلی، سن مارینو، بلژیک، یونان، بحرین، قبرس، کویت، لبنان و عمان اشاره کرد که البته شرایط برای بحرین، قبرس، کویت، لبنان و عمان نگران کنندهتر خواهد بود.
در بخشی از این گزارش با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد از زراعت آبی جهان در مناطقی با تنش شدید آبی صورت میگیرد، آمده است که ورود به دوران جدید آب و هوایی خشک و افزایش ضریب خشکسالی در نقاط مختلف جهان امنیت غذایی کشورهای مختلف را به شدت تهدید خواهد کرد.
در این بین وضعیت در شمال آفریقا و خاورمیانه که ۸۳ درصد از جمعیت این مناطق هم اینک نیز در معرض تنش آبی شدید قرار دارند، بدتر خواهد شد و پیشبینی میشود که تا ۲۰۵۰ میزان جمعیت تحت پوشش بحران آب این دو منطقه جهان تا ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
در ادامه این گزارش با اشاره به تهدید فزاینده محدودیتهای آبی در حوزه امنیت غذایی اشاره شد که تا سال ۲۰۵۰ در جهان باید ۵۶ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۰ کالری غذایی تولید شود تا بتواند پاسخگوی نیاز جمعیت ۱۰ میلیارد نفری جهان باشد، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که بحران آب رشد اقتصادی کشورها را به شدت تهدید میکند و بر میزان تولید مواد غذایی آنها نیز اثر منفی گذاشته است.
در بخش انتهایی گزارش نیز به محدودیت ایجاد شده از محل کمبود آب برای نیروگاهها اشاره شده و به طور مشخص در حوزه انرژی و محدودیتهای ناشی از آب به عنوان نمونه به کشور هند اشاره شده است که در بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ به دلیل کمبود آب برای خنک سازی نیروگاههای حرارتی میزان تولید برق این کشور ۸.۲ تراوات ساعت کاهش یافت که معادل میزان برق ۱.۵ میلیون خانوار هندی است.
نویسندگان این گزارش با تاکید بر اینکه بدون مدیریت مطلوب آب در سالهای آینده رشد جمعیت، پدیده تغییر اقلیم و توسعه اقتصادی شرایط منابع آب را بدتر خواهد کرد، اضافه کردند که زندگی با این سطح از تنش آبی زندگی، اشتغال، تامین انرژی و امنیت غذایی بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را ت
هدید میکند.