تاریخ : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳ Wednesday, 11 September , 2024
7
کارشناس ارشد پایداری سدهای بزرگ:

آژیر قرمزِ قحط‌سالی‌های ساختگی!

  • کد خبر : 1010
  • 29 تیر 1400 - 13:18
آژیر قرمزِ قحط‌سالی‌های ساختگی!

به گزارش شبکه خبری سدها و نیروگاه های ایران : قحطی گسترده‌ی سالیان ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ به عنوان یکی از تلخ‌ترین وقایع تاریخی ایران است که مقارن شدن آن با جنگ جهانی به این فرض که صرفاً متاثر از تغییرات آب و هوایی و خشکسالی رخ‌داده باشد تشکیک وارد می‌کند.   در همین سال‌ها تغییراتی […]

به گزارش شبکه خبری سدها و نیروگاه های ایران : قحطی گسترده‌ی سالیان ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ به عنوان یکی از تلخ‌ترین وقایع تاریخی ایران است که مقارن شدن آن با جنگ جهانی به این فرض که صرفاً متاثر از تغییرات آب و هوایی و خشکسالی رخ‌داده باشد تشکیک وارد می‌کند.

 

در همین سال‌ها تغییراتی بنیادین در توپوگرافی حاکمیت سیاسی و قدرت اقتصادی دنیا اتفاق می‌افتد و تضعیف ساختارهای حکومتی و فروپاشی جمعیتی کشورهای در حال توسعه هم چون ایران، شرایطی را ایجاب می‌کند که قدرت‌های اصلی دنیا با دامن زدن به این شرایط و سخت‌تر کردن وضعیت مستقر؛ مانع از تولد قدرت‌های تازه در منطقه شوند. ایران به دلیل دارا بودن ذخائر نفتی تازه کشف شده و موقعیت استراتژیک جغرافیایی، مرکز توجه استعمارگران می‌شود. ذخائر فسیلی و دسترسی به آب‌های آزاد و شکل نگرفتن نهادهای اجتماعی این فرصت را برای قدرت‌های حاکم ایجاد می‌کرد که طمع‌مدارانه مانع از تولید یک قطب اقتصادی در منطقه گردند. وارد کردن ایران در مواجهات نظامی قطعاً نمی‌توانست تامین کننده‌ی خواست استعمارگران باشد. این موضوع از آن جا اهمیت پیدا می‌کند که هر گونه ناامنی و اختلالات امنیتی در مناطق نفت‌خیز مانع از سهولت در دسترسی و تمتع اقتصادی خواهد شد. بنابراین با در پیش گرفتن شیوه‌ی مقابله‌ی نرم در جهت خواست خویش، به ذبح آسودگی و اختلال روانی و فروپاشی اقتصادی برنامه‌ریزی کردند. یکی از مهمترین فرضیات این مقابله‌ی نرم؛ بروز قحطی‌های تصنعی است که بر اساس مدل کردن تاریخ‌های گسترش آن در برخی مناطق جهانی و تطبیق آن با اتفاقات ژئوپلتیک که در معاصرت با پدیده‌ی قحطی رقم خورده است، می‌توان به اثبات آن خوش‌بین بود. طراحی زمینه‌های استهلاک ذخیره‌های ارزی، اختلال در سیستم مدیریت منابع آبی، تلاش برای ناپایداری شبکه تولید و توزیع برق از مهمترین مولفه‌های قابل مطالعه‌ای است که می‌‌تواند در اثبات این فرضیه موثر واقع شوند.
در سال ۱۹۹۳ میلادی با انتشار خبر آغاز یک پروژه‌ی پژوهشی که به منظور شناسایی بیشتر لایه‌ی یونوسفر و استقرار تجهیزات ارسال امواج در زمینی در آلاسکا، توجه رسانه‌ها و محققان به اهداف احتمالی آن جلب گردید. تشکیک در اهدافی اعلام شده‌ی بعدی این پروژه هم چون بررسی تشعشات جنگ اتمی بر جو زمین و امکان ارتباط مطمئن برای زیردریایی‌های مجهز به سلاح اتمی روز به روز افزوده می‌شد. ارجاع به برخی اظهارات استخراج شده می‌تواند موید رویه‌ی اختلال‌آفرین این سیستم در نظم طبیعی محیط‌زیست و مولفه‌های جغرافیایی باشد. «ند استیونس سناتور وقت آلاسکا»: با این تأسیسات انرژی شفق شمالی به زمین آورده می‌شود و مشکل کمبود انرژی زمین حل خواهد. «یکلاس پاپادولوس از مؤسسان هارپ» این اشتباهات به این دلیل بود که یکی از مشاوران شرکت سازنده هارپ قابلیت‌های احتمالی بسیار عجیبی را در مورد این اختراع به ثبت رسانده بود. «روزنامه پراودای روسیه» مطرح گردید که در آن مدعی شدند آمریکا با این تأسیسات زلزله هائیتی را خلق کرد. «ناوگان شمالی روسیه»: نیروی دریایی آمریکا قصد داشته با استفاده از پروژه هارپ زلزله‌ای را در ایران ایجاد کند که «اشتباهاً هائیتی مورد اصابت امواج زلزله‌ساز آن قرار گرفت. «نود نماینده‌ی دومای روسیه» درخواست کرده بودند تا ممنوعیتی برای انجام پروژه‌های ژئوفیزیکی عظیم همچون هارپ وضع شود چون این برنامه قادر خواهد بود به یک سلاح تمام و کمال نظامی تبدیل شود. امکان کنترل آب و هوا به کمک پروژه‌هایی هم چون هارپ از طرف «جسی ونتورا» با عنوان «نظریات توطئه» مورد بررسی قرار گرفته است. در سال ۱۹۹۹ کمیسیون روابط خارجه و امنیت و دفاع اروپا در گزارشی به پارلمان اروپا از احتمال استفاده از هارپ بعنوان یک سلاح ابراز نگرانی کرده است. برژینسکی که مشاور امنیت ملی ایالات متحده در دولت جیمی کارتر بود هارپ را به عنوان سلاحی علیه کشورهای غیر متحد با واشنگتن معرفی کرد. به اعتقاد برژینسکی، تکنولوژی، روش‌هایی را در اختیار کشورهای بزرگ و قدرتمند جهان قرار می‌دهد تا به کمک آن بتوانند جنگ‌هایی سریع و غافلگیرکننده راه بیندازند. شواهد فوق همه نشانگر این است که هارپ می‌تواند به عنوان ابزاری برای ایجاد اختلال در سیستم آب وهوای یک کشور یا یک منطقه به کارگیری شود.

مهندس فریدون صالحی‌فر کارشناس ارشد پایداری سدهای بزرگ

لینک کوتاه : https://sadpress.ir/?p=1010

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x